söndag 29 april 2018

BARNRUMSINSPO - 5 TIPS TILL BEBISRUMMET


Hej på er. Hoppas ni har en skön söndag. Vi fortsätter vårt pyssel i huset här och jag har samlat fem punkter som jag tycker ger en bra grund till ett fint bebisrum. De kan oftast fixas oavsett hur mycket plats man har eller vad man har för budget. 


MINA 5 TIPS FÖR ETT MYSIGT BEBISRUM 


1. VÄLJ NÅGRA TEMAFÄRGER
Även om man absolut inte behöver ha en så nedtonad färgskala som vi har i Linus rum, så välj ut några färger du vill bygga upp rummet runt. Att ha vitt som "grundfärg" är bra om man vill få ett lugnt intryck. De andra färgerna kan ändras i takt med att barnet växer. Vi tänker att Linus rum hade varit fint med en fondvägg i t ex greige. Vi får se om vi gör det nu, eller efter att väggsprickorna slutat komma (det tar flera år i ett nybyggt hus). 
 
Det behöver inte vara nya möbler. Måla! 
En burk målarfärg kan göra susen. På denna bild ser ni en före detta ekfärgad bänk som blev vit. Till höger står en trälåda som var gömd längst in i ett förråd, nu vitmålad även den.






2. VÄLJ UT FAVORITSAKERNA ATT PYNTA MED
Att ha framme de finaste leksakerna ger rummet en härlig karaktär. Har ni många favoritsaker så kan man ju alltid byta ut och varva sakerna.  




3. FIXA DOLD FÖRVARING   

Dölj resten av leksakerna i förvaringslådor, när de inte leks med. Ikeas stora förvaringslåda Stuva, som samtidigt är en bänk tycker vi är superbra. Ja, som ni ser...lillkillen har färglada leksaker också 😂. De minst dekorativa sakerna, som inte få plats i lådor, kan man försöka förvara på de ställen i rummet som syns minst.



Ikeas smidiga och billiga Dröna finns i många olika färger, vi har dem i alla barnens rum. Linus fick vita och beiga med vita prickar, gulligt. De vita kan behållas sedan och de prickiga kanske byts ut mot något annat när han växer ur bebisrummet. 

 4. MJUKA UPP OCH GÖR PLATS FÖR MYS

Inte ett barnrum utan en liten myshörna säger jag! Om man ser en hög med kuddar och plädar är det svårt att inte slänga sig där en stund. Kan man hitta en plats för mys, bus och lässstunder gör det mycket för barnet och för känslan i rummet. Här tyckte jag att fina fejkpläden Tejn från Ikea passade, och man hittar billiga och fluffiga kuddar på t ex Jysk. Se inlägget som kommer på torsdag om Neimis myshörna med sänghimmel.



5. SÄTT UPP VÄGGHYLLOR FÖR FLEXIBELT PYNTANDE 
Posters och tavlor är jättefint, men vi har även valt att sätta upp en Lack vägghylla från Ikea och hushyllor fr Bloomingville. Dessa båda lösningar ger möjlighet att lätt byta ut och dekorera efter behag. När Linus blir större hjälper han säkert till att ändra om i hushyllorna varje dag, kan jag tänka.


Ja, hur man än väljer att inreda rummen till bebisen eller det lilla barnet, så är det viktigt att lilltrollet trivs där och att det inbjuder till lek. Man vill ju också att det blir en plats där man vill vara tillsammans för både lugna och roliga stunder.

Vill ni ha några fler tips så kolla mitt tidigare inlägg med barnrumstips. Och är ni sugna på att göra en luftballonglampa så klicka här.


Sköt om er ♡ Mia

Jag finns även på Instagram @villaljungberg

Bilder: Mia Ljungberg 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar